Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Naar de Olympic Experience

Tijdens de Olympische Spelen van Rio wordt op sportstrand van Scheveningen een Olympic Experience georganiseerd. Het evenement vindt plaats van 5 tot en met 21 augustus en is voor sportfans, gezinnen en iedereen die vanuit Nederland de Spelen in Rio de Janeiro willen volgen beleven. Het Scheveningse strand verandert dan in een olympisch Rio met activiteiten die zijn gericht op sport doen, sport kijken en sport beleven.

De Olympic Experience biedt overdag ruimte aan 4.000 bezoekers en ’s avonds aan zo’n 3000. Overdag kunnen je zelf allerlei sporten beoefenen, onder begeleiding van meer dan 20 verschillende sportbonden. In de namiddag en avond kunnen bezoekers live de Olympische Spelen volgen op grote TV schermen en TeamNL aanmoedigen, inclusief voor- en nabeschouwingen, entertainment en de aanwezigheid van oud-topsporters en Olympiërs. Ook wordt er live geschakeld met onder andere het Holland Heineken House in Rio.

Kaarten voor de Olympic Experience gaan in de loop van volgend jaar in de verkoop via www.teamnl.org. De toegangsprijs voor volwassenen is 10 euro, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar 5 euro.Delen