Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Spelen op het strand

31 maart 2018 - Het bruist de laatste tijd weer in de Badhuisstraat; er zijn veel nieuwe zaakjes bijgekomen. Waaronder een ontzettend leuke speelgoedwinkel. Hoog tijd dus vonden wij voor een speels overzicht waar je je ei in kwijt kan. Kom je ook (buiten)spelen aan zee?

Spele Dingen

Al zo'n 50 jaar geleden droomde Paul van der Knaap van zijn eigen speelgoedwinkel in de Badhuisstraat. Nu is het eindelijk zover! De winkel Spele Dingen is geopend!

En het motto van de Scheveninger is: “Ik verkoop vooral veel mooi speelgoed.”

Het duo Ernst en Bobby zijn zelfs bij de opening geweest! Dat zij er zijn geweest heeft een speciale reden. “Bobby is boven dit pand geboren en ik ben verderop boven de slager geboren. Wij kennen elkaar dus al een tijdje”, aldus Paul.In de speelgoedwinkel kun je terecht voor het populaire speelgoed zoals Lego en Barbie en ook educatief speelgoed. “Daarnaast richt ik me vooral op mooi speelgoed van bijvoorbeeld het Franse merk Diego. Die maken spelen met hele mooie illustraties.”

En in de Badhuisstraat gaan er nog vele nieuwe zaakjes openen, dus je bent er sowieso wel even zoet, maar daarover later meer.

De Monstertjes

Leuke lampjes en fijne hebbedingen, die je al ziet zodra je er langsloopt! Dat is deze winkel in een notedop.

De Monstertjes heeft naast een webwinkel ook een fysieke winkel. Je bent van harte welkom in de sfeervolle speelgoed-en kinderlampjeswinkel in het centrum van Scheveningen.

De webwinkel geeft slechts een globale indruk van het assortiment in de “echte” winkel. Schroom daarom niet te bellen als je iets zoekt dat je niet in de webshop kunt vinden.

De Wissel

De Wissel is een bijzondere winkel. Uiteraard kun je er terecht voor verrassend leuk speelgoed voor ieder budget.

Voor creatieve knutselkinderen, kleine onderzoekers, knuffelaars en speelgoed dat tegen een stootje kan voor de 'rauwdouwers': voor ieder kind is er wat te vinden.

En terwijl de cadeautjes creatief en feestelijk verpakt worden, spelen de kinderen in de speelhoekjes. Kom je neus steken in nostalgie, en loop even langs.

De Kikkerkoning

Wist je dat deze winkel al 20 jaar bestaat? Ooit begonnen in een kleine garage, en uitgegroeid tot de bekendste (houten) speelgoedwinkel van het Statenkwartier en omliggende wijken!

Wat kan je hier vinden? Bijvoorbeeld de kwaliteitspoppen van Corelle, sterke houten treinbanen van BRIO, knikkerbanen en spellen van HABA, de originele knutselcollectie en meer van Djeco, het Deense merk Maileg met zijn schattige muisjes en konijntjes, de prachtige knuffels van Moulin Roty en nog veel meer.

Niet alleen leuke winkels dus voor de kleintjes...Ook winkelen op Scheveningen is een feest aan zee voor iedereen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Libanese lekkernijen

Oooo we hebben zo'n heerlijke tip, om je vandaag een beetje op te vrolijken zo aan het begin van deze warme week! Misschien ken je deze tip al, maar wij hebben hem net ontdekt en zijn daarom nogal enthousiast. Wie loopt er nou niet warm voor lekker eten? Vandaag iedereen toch?

Lees verder

​Gratis Scheveningen App van CityInformation

Met de gratis Scheveningen App van CityInformation weet je wanneer de leukste evenementen plaatsvinden, blijf je op de hoogte van het lokale nieuws, vind je de beste deals en reserveer je gemakkelijk een tafeltje in je favoriete restaurant!

Lees verder

Beeldig boek winnen

Scheveningen is een plaatje om te zien en om te schieten! Menig fotografen hart gaat sneller kloppen bij het zien van de prachtige lucht en de machtige zee. Zo viel ook Sandra Uittenbogaart als een blok voor de badplaats en bracht met een fantastisch fotoboek een ode aan Scheveningen in beeld. En je kunt haar buitengewone boek winnen!

Lees verder